Adoptera!

Man kan hjälpa djur på flera olika sätt, som tidigare nämnt kan man till exempel bli fadder. Hemma hos mig (Marica) har vi hjälpt till på ett annat sätt.

 

Djurskyddet tar hand om övergivna och upphittade djur. De kämpar för att förbättra djurskyddet både lokalt och nationellt. Hösten 2004 startade djurskyddet ett katthem i Västervik. Härifrån köpte vi, för bara några veckor sedan, två underbara kattungar. De är syskon och hittades en i taget skrikande utanför ett hus. Den yngsta var då tre veckor gammal och systern hittades några veckor senare. Djurskyddet tog hand om dessa två och matade dem med flaska. Ytterligare några veckor senare kom de upp på djurskyddets hemsida och samma dag besökte vi dem och bestämde oss för att ta hand om dem.

 

Alla människor bryr sig inte om att kastrera sina djur och när honan blir dräktig har de inte plats för ungarna. Alldeles för ofta blir då honan istället utsparkad från hemmet eller så blir ungarna lämnade i skogen.

 

När man skaffar djur får man också ett ansvar. Om man inte har plats för ungarna så får man se till att det inte blir några. Kattungar säljs billigt för att ägarna endast vill bli av med dem. Men om man däremot köper djuren från djurskyddet så får man allt det där. I priset ingår nämligen även kastrering och två vaccinationer. Det här tycker jag är ett mycket bättre sätt att skaffa husdjur på och det är helt klart värt pengarna.

 

Varje år ger djurskyddet 100 katter nya hem!

 

Läs mer här: http://www.djurskyddetvastervik.se/index.htm




Kommentarer
Postat av: Herr Andersson

Är dom här katterna verkligen lika snälla som dom ser ut att vara?

2009-12-07 @ 20:01:42
Postat av: Grafisk Branch

Nej tack!

2009-12-11 @ 19:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0