Återvinn dina förpackningar såhär

1. Det är bra att rensa ur, skölja och torka förpackningarna innan du återvinner dem. De har en lång väg att åka så om de innehåller färg eller matrester så kan det bli rätt så ofräscht på vägen. Tänk på att vara sparsam med varmvattnet. Påståendet att det skulle gå åt mer energi att skölja ur ett mjölkpaket än man vinner på att återvinna det är en myt, men man vill ju ändå inte slösa.


2. Dela upp de olika materialen. Skruva t.ex. av metallocket på glasburken och sortera dem i respektive kategori. Det är bra att skilja materialen åt i största möjliga mån men om det inte går så sorterar man efter det viktmässigt dominerande materialet. Men du behöver inte stå och pilla bort metallringar på glasflaskor eller knipsa bort häftklämmor från alla tidningar. Sådant tar de hand om i återvinningsprocessen.


3. Platta till. Spara plats genom att platta till papper, kartong, lägga små förpackningar inuti stora o.s.v. Låt däremot plast och metallförpackningar vara som de är.


4. Sortera. Du kan antingen sortera hemma eller lägga allt som går att återvinna i samma kasse och sortera det på återvinningsstationen.


Källa: www.ftiab.se


såhär kan det se ut...

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0