Varför ska man återvinna?

Det finns många olika anledningar till att man ska vara noga med återvinningen. För det första så sparar man på jordens resurser när man kan använda material flera gånger, för det andra så är det ju faktiskt ett brott att inte sköta det ordentligt och för det tredje så kan det också vara farligt att inte återvinna på rätt sätt.

 

Om farligt avfall slängs i soppåsen så kan de farliga ämnena spridas i naturen. Kvicksilver, som finns i termometrar, vissa batterier med mera, kan orsaka skador på det centrala nervsystemet och njurarna. Endast en tesked kvicksilver räcker för att förgifta en hel medelstor svensk sjö .I lösningsmedel och kemikalier så kan det finnas cancerframkallande ämnen och ämnen som påverkar ens förmåga att kunna få barn. Många ämnen är också brandfarliga och kan explodera om de förvaras för varmt.

 

Är du osäker på vad som räknas som farligt avfall och hur det ska sorteras? Läs mer här: http://projektmiljoblogg.blogg.se/2009/november/hur-man-sorterar-del-2-farligt-avfall.html#comment

 

www.sopor.nu (2009) Ämnen som kan finnas i soporna

http://www.sopor.nu/kemikalieretc.aspx Hämtat 16/11-09


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0