Al Gore


Har du sett “An Inconvenient Truth”? Denna omtalade föreläsning av Al Gore om den globala uppvärmningen startade en stor diskussion kring miljöfrågor 2006. Al Gore är en amerikansk politiker som nästan blev president i valet år 2000, men han har också varit vicepresident i 8 år och senator tidigare i sin politiska karriär. Idag är han en av Amerikas främsta miljöaktivister.

 

Poängen med filmen var att få amerikanerna – och även resten av världen – att vakna till och inse att man måste förändra sitt beteende och samhället för att kämpa emot klimatförändringarna. Gore har många exempel och statistik som gav ett slagkraftigt intryck på publiken. Han berättar också om sitt eget liv på ett mycket personligt sätt, fast ständigt vinklat för att stödja sina argument kring miljön.

 

Filmen har fått mycket kritik och har skoningslöst blivit analyserad från alla möjliga vinklar av forskare och företag med anledning att kritisera filmen, som t.ex. oljebolag. Man har hittat flera fakta som inte riktigt stämmer överens med verkligheten och fakta som man inte haft ordentligt vetenskapligt bevis för.

 

Se filmen och bestäm själv. Global uppvärmning. Sant eller falskt?


Källor: http://www.climatecrisis.net/an-inconvenient-truth.php

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article46057.ece hämtat 210310


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0