Framtidens miljöteknik – del 1

Den 24 oktober förra året berättade den amerikanska restaurangkedjan ”Chipotle Mexican Grill” att de tänker installera solenergipaneler på taket på 75 av sina restauranger under 2010. Det kommer göra dem Chipotle till den störta solenergiproducenten inom restaurangbranschen.


VDn Steve Ells förklarar att de vill med sitt goda exempel ändra på folkets syn på snabbmat. De började med att använda mer miljövänligt producerade produkter i sin mat och fortsätter nu med sitt solenergiprojekt.


Kedjan har också vindturbiner på vissa av sina restauranger samt system för att ta tillvara på regnvatten som senare används för konstbevattning.


Energin från solpanelerna ska användas under de stressigaste timmarna på dagen för att minska påfrestningen på det traditionella elektricitetsnätverket.


Källa:
http://www.greenprogress.com/alternative_energy_article.php?id=1703 hämtat 070410


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0