U-länder blir I-länder

De flesta tycker väl att det är självklart att alla människor ska ha likvärdig levnadsstandard. Varför ska bara vi i väst ha bilar, men inte Kina eller Indien? Men här uppstår ett stort problem som vissa inte tänker på. För att U-länderna ska kunna utvecklas till samma standard som vi har så måste vi sänka vår egen levnadsstandard för att miljön inte ska belastas för mycket. Vi skulle antagligen inte kunna resa med flyg lika mycket då det är väldigt dåligt för miljön. Miljöbilar vore ett måste. Hela vårt konsumtionssätt skulle behöva förändras. Närproducerat utan miljögifter skulle gälla för alla varor, vilket innebär att tropiska frukter skulle minska i Sverige, klädpriser skulle stiga om de inte producerades i billiga fabriker utomlands etc.

 

Är vi redo att sänka vår egen levnadsstandard för att andra ska få det bättre? Är du redo att offra thailandsresan för att kineserna ska få köra bil?

 

Det här är en oerhört svår fråga i nuläget, och det kommer definitivt inte att bli lättare i framtiden när problemet faktiskt ska försöka lösas..

 

(Vi på Projekt Miljöblogg vill upplysa er om att detta inlägg inte är faktabaserat utan endast våra spekulationer om hur framtiden skulle kunna se ut när det gäller den här frågan.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0